marți, 4 iulie 2017

Din Delta

Am tot amanat sa va spun ca pe 1 iunie,am fost 4 zile in Delta.Am visat de cativa ani sa ajung acolo.A fost foarte frumos si am vrut sa va pot povesti pe larg totul.Timpul este necrutator . Gandeam ca trebuie sa intru in amanunte si sa va arat totul.Poate imi fac timp,dar sa o iau cu inceputul.Suntem un grup de 9 calatori , prieteni si plini de veselie,care tot calatorim impreuna de ceva timp.Am plecat din Targoviste cu noaptea-n cap si dupa cateva ore am ajuns in Tulcea.
Acolo  am avut timp sa dam o tura de centru, pana la plecarea vaporului de Sulina.Cand am vazut ca sunt multi pasageri,am crezut ca va fi o problema sa gasim loc.Era o imensitate de vas ,in care am inacaput fara probleme,care ne-a incantat cu mersul lui lin si constant de aproape 4 ore pe Dunare.A oprit in satele principale pentru a cobora sau urca putinii calatori ai Deltei, pana la Sulina.




O parte din grup.

Am stat afara sa admiram totul in jur.
O parte libera a vasului.
Statii pe Dunare
Cam asa am vazut ore in sir...

Nu sti pe care parte sa privesti....



Dunarea .

Acolo ne-a asteptat proprietarul pensiunii cu un mijloc de locomotie,pentru ca aveam ceva bagaje sa ne transporte si sa ne cazeze la pensiunea rezervata.Curat,modest,curte,gratar ,chiar peste asteptari.Seara o plimbare prin Sulina si stabilirea planului de bataie pentru zilele urmatoare.
Prin Sulina...

O plimbare pe faleza.

Acesta biserica se afla in acesata faza de cativa ani.Cred ca, greutatea procuratii materialelor este unul din motivele principale.
Ne-am cazat,ne-am aranjat si la plimbare prin Sulina. A doua zi vroiam sa mergem la Sfantu Gheorghe,dar drumul era destul de rau si am renuntat.Am ales sa negociem pentru inchirierea unei ambarcatiuni mai mici sa putem calatori pe Dunare prin jurul Sulinei si pana la mare cateva ore.Eu nu am facut reclama niciodata,nimanui,dar acestui om, trebuie sa-i fac.Se numeste Daniel Usov ,un baiat scuturat,politicos,frumusel,grijuliu si un bun cunoscator al locurilor,pasarilor,pestilor,oamenilor,traditiilor si tot ce tine de Delta.Nici ,daca-l cautam mult, nu am fi nimerit un asa ghid ! Am pornit cu alai si voie buna,cu toate ca statea sa ploua,dar nimic nu ne-a umbrit calatoria.Aici ma opresc ca sa va povestesc aceasta frumoasa plimbare de cateva ore bune,care ne-a umplut ziua si ne-a imprimat in memorie o parte din visul Deltei.

11 comentarii:

  1. Fotografiile sunt tare frumoase si povestea ta foarte interesanta! Mai departe de Braila si Galati nu am fost nicio data. Abia astept continuarea! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Câtă frumusețe în pozele tale,ai dreptate când spui că nu știi în ce parte să privești!
    Mulțumesc pentru plimbarea oferită,dragă Flori!
    Un sfârșit de săptămână cât mai frumos să ai!
    Pupici și îmbrățișări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Floare dragă, ce poveste interesantă și ce fotografii frumoase! Mulțumesc și aștept cu nerăbdare continuarea.

    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa scriu pentru cele patru zile,dar povestea mea este prea sumara fata de cele vzute.

      Ștergere
  4. O frumoasa calatorie cu multe locuri de admirat; frumoase instanturi si cred ca v-ati simtit super! Ati plecat organizat printr-o agentie?
    Voioasa ca intotdeauna, in compania prietenilor, cum va stiu si mereu cu aparatul aproape! o incursiune faina in Delta... Weekend placut sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suntem un grup,iar organizarea si rezervarile o face cel care conduce microbuzul,care il numim "sef".Traseele si alele,sunt discutate si aprobate...De veselie nu am cuvinte sa-ti spun.Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  5. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca am mentinut frumusetea Deltei,in ce am pus eu aici.

      Ștergere
  6. Cat ma bucur ca ai ajuns in locurile dragi mie...pacat ca nu ati putut ajunge si la Sf.Gh. Am stat acolo pana pe 13 iunie...
    Ai facut poze foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere