marți, 11 iulie 2017

Din Delta 4

Prea scurta acesta frumoasa excursie!Eu mai vazusem Delta vreo 7 zile de pe un vas ,cand eram in liceu,dar...s-au sters imaginile.Acum a fost altcevaAm pornit devreme,pentru ca singurul vapor spre Tulcea pleca la 7 .Mai ereau ceva curse rapide,dar noi vroiam sa facem inca o  plimbare pe Dunare la intoarcere.Foarte putini pasageri.Pe puntea exterioara eream numai noi la inceput,pentru ca batea un vantulet si inca soarele statea ascuns.A fost prea scurt drumul,chiar daca a durat peste 4 ore.In Tulcea am vizitat monumentul specific orasului cu statuia lui Mircea cel Batran,de unde am admirat o parte din  panorama orasului.Ca o surpriza, conducatorul auto,s-a abatut din drum pentru a vizita manastirea Celic Dere (traducere -otel,apa-cred ca apa de otel).Nu auzisem de ea,dar altii stiau.Un loc frumos,maret,plin de flori,ingrijit si cu o icoana facatoare de minuni,ca in majoritatea manastirilor.Pe drumul spre casa am oprit pentru o sedinta foto in lanuri cu maci si sa mancam ceva la un popas.Imi pare rau ca nu am retinut numele,dar am retinut ca mancarea a fost foarte buna,pentru ca eu sunt tare mofturoasa si pretentioasa cand e vorba de gust si aspect.Apoi, cu toata viteza spre casa!Prea repede au trecut aceste zile.Am fost  baftosi in toate,inclusiv vremea a tinut cu noi.Frumos!Va sfatuiesc sa mergeti, macar odata ,sa vedeti Delta.

La plecare, Dunarea vazuta  de pe vapor.

Grupul nostru,chiar daca ne-am imbracat am preferat sa admiram traseul.

Aici Dunarea se imparte spre Sulina si Sf.Gheoghe

Pescari cu care ne salutam.

Emblema orasului Tulcea.


Grupul -absenti doi.

Tulcea.
Am fost toti si toate,numai un zambet in excursia asta.

Manastirea Celtic Dere

Chiliile manastirii.

Campuri intregi cu multe eoliene.


Cu telefonul la subbrat si un aparat mic si vechi in cealalta mana,nu cumva sa pierd din frumusetea locului.

15 comentarii:

  1. Totul este impecabil. Natura este impecabila intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca te-ai simtit bine si imi place taaareee mult ultima fotografie!

    RăspundețiȘtergere
  3. o vacanţă chiar minunată ! felicitări pentru fotografii !
    ce frumuseţe de chilii, la mânăstire !
    pupic şi o seară răcoroasă !

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba excursie! Minunat scrisa si fotografiata! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut atat de mult,ca am selectat chiar mult mai putine imagini si prezentarea pe scurt,ca oamenii nu prea mai au timp si rabdare.

      Ștergere
  5. Dragă Floare, mă bucur că te-ai simțit atât de bine! Eu am fost o singură dată în Deltă, dar... am avut ghinion. Era o perioadă în care țânțarii au fost extrem de agresivi și nicio frumusețe văzută acolo nu a putut să mi-i alunge din memorie! ☺

    Să aveți zile frumoase cu toții!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alte fotografii superbe, aceeași Deltă mirifcă și plină de frumuseți! Îmi dau seama tot mai des ce țară bogată avem, demnă de vizitat în lung și în lat :)

    Vă doresc o săptămână frumoasă și la cât mai multe călătorii!

    RăspundețiȘtergere
  7. O excursie minunata! Multumesc mult pentru imaginile dintr-o zona pe care nu am vazut-o!
    O saptamana frumoasa, iti urez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoase instanturi din locuri atat de minunate!! Cred ca ati fost o incantare pentru toti cei care v-au insotit si ca v-ati bucurat de excursiile facute, la maxim. Toata aprecierea! Salutari cordiale si o saptamana frumoasa in continuare!
    ps. am lecturat si postarile recente; ma bucur sa vad cat de bine petreceti amandoi timpul cu familia si cate lucruri faine faceti cu si pentru fiica, pentru nepotica. Sunteti energici si plini de dinamism cum va stiu! ar trebui sa iau exemplu si sa fiu mai pozitiva! va imbratisez!

    RăspundețiȘtergere