vineri, 9 ianuarie 2015

Amintiri

Zilele acestea de sarbatoare,am  dat drumul la televizor si mergea  ca "televizorul".Deodata aud o melodie,ma opresc din treaba si o ascult atent.Am fost  impresionata pentru ca , mama o canta deseori,dar eu nu aveam urechi s-o ascult.M-au navalit amintirile si am cautat-o sa o reascult.Mi-am amintit, de Craciun am fost la cimitirul din Boldesti,asa cum se cuvine pe la noi. Localitatea este la 12 kilometrii de Ploiesti.Mama a fost un om talentat,canta,compunea poezii,era o fire harnica,vesela,glumeata si sociabila.Ca orice om avea si parti mai putin bune.Ii placea sa comande,sa se impuna,sa faca numai ce vrea si bietul tata executa.V-am povestit ca era talentat,  mai ceva ca o femeie:la cusut , la tesut presuri , croseta ciorapi din lana,plovere,zidea,construia ,etc.Am avut niste parinti normali,care m-au crescut cum au stiut si cum s-au priceput mai bine.Frati nu am.Dupa mama, la un an s-a dus si tata.Mai glumeam :ea nu a putu sa stea fara el nici acolo.Acum le duc lipsa.Am reusit dupa multi ani, sa merg mai putin zbuciumata la cimitir si sa plec cu sufletul multumit ca am indeplinit un ritual pe care ei l-au dorit cand au fost in viata .Timpul si-a spus cuvantul.O poezioara pe care mama ,tinea mortis ,cand traia, sa i-o pun pe cruce,(v-am spus ca era hazlie, uneori nu stiai cand gumeste si cand vorbeste serios ) ,am rezolvat-o.E greu  cand vad acolo in cimitir pe langa mormantul parintilor mei sunt vecinii din intreaga stada .Ma cuprinde nostalgia.Am urcat deasupra satului,acum orasel pentru a vedea de sus locul copilariei si am cascat gura,am facut poze.Este o zona petroliera si viticola,aproape peste deal de Valea Calugareasca .Acum sondele arata altfel,mai modern.Era o crama renumita pe vremuri,mai e si acum,dar a mai palit din stralucire.Case mai multe,moderne,stradute asfaltate pe toate vaile,pe unde altadata ne dadeam cu saniile pe distante mari.Se vad muntii cu zapada,se vad stadutele cu casele frumos colorate,orasul cu cateva blocuri si drumul de intoarcere.Si uite ca o melodie m-a provocat sa-mi reamintesc atatea!
















11 comentarii:

  1. Emoționante amintiri, frumoase poze!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu sa ii odihneasca in pace.Versurile sunt emotionante, mama ta avea talent.Pupici, cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vad ca dorinta mamei tale este indeplinita. Dumnezeu sa-i odihneasca!
    Frumoasa zona si minunat prezentata !
    O seara linistita !

    RăspundețiȘtergere
  4. Amintiri ... nostalgii si framantari. E bine ca esti aproape, Flori. Ah, nu vreau sa ma gandesc ...

    RăspundețiȘtergere
  5. imprsionanate rânduri... pur si simplu m-ai emotionat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa fii sanatoasa si sa indeplinesti mult timp dorinta arzatoare a mamei. Sa-i odihneasca Domnul in pace pe parintii tai!

    RăspundețiȘtergere
  7. stii? matusa mea a fost contabil sef la liceul de acolo :)...o viata! Boldesti- Scaieni :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Postarea ta mi-a trezit si mie multe amintiri in legatura cu bunicii mei, cu alti oameni dragi care... s-au dus! Chiar m-am gandit destul de mult la ei in ultima vreme!
    Dumnezeu sa-i odihneasca pe parintii tai, Flori!

    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumoase şi emoţionante amintiri! Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei cărora le datorăm atât de mult: părinţi, bunici, oameni dragi...

    RăspundețiȘtergere