duminică, 5 mai 2013

Mergeti sa luati lumina?

De cativa ani nu ma mai duc la biserica,mai ales de sarbatori.Mi se pare o pierdere de timp.Lume multa,cu catei,cu purcei,cu masini,care mai decare mai aratoase,popii in numar mare  mai la toate bisericile ,dau zor sa se termine mai repede slujba,cersetorii, aproape ca se agata de tine la intrare .Nu mai  sunt vremurile de care imi amintesc cu placere. Era o emotie care te tinea pe tot parcursul acestor sarbatori.Sunt multi care continua si se duc,nu-i condamn,dar eu vreau altceva.Am si eu credinta mea,dar nu trebuie sa mi se impuna ce sa fac si cum sa fac.Citeam ca la noi in tara s-au construit dupa revolutie,cinci biserici la o scoala.De ce este nevoie de atatea biserici?La noi in oras,s-au construit putine,pentru ca erau 23 de biserici inainte de revolutie si raportate la numarul de locuitori erau destule.Nu mai tratez  subiectul asta, ca am prea multe de spus.Deci Pastele il privesc ca o sarbatoare si lumina sa o avem in noi .Cred ca important e  cum suntem ca oameni si cum ii privim pe cei din jurul nostru.

14 comentarii:

  1. Sfinele sarbatori sa va aduca numai ganduri senine, lumina in suflet si multe bucurii alaturi de cei dragi. Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste linistit iti doresc !
    a venit iepurasul la mititica ? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au scapat o multime de iepurasi de la o ferma si au umplut-o de cadouri.Vezi tu cand vei avea nepoti.Atunci intervine diferenta intre generatii,dar ne lasam invinse de dragul lor.

      Ștergere
  3. Hristos a înviat!
    Sărbători Fericite alături de cei dragi,să ai parte
    de multă căldură în suflet și în casă,bucurie în inimă
    și multă sănătate!
    Paște fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea, fiecare trebuie sa faca ce ii dicteaza sufletul... Eu merg, fara masina, pentru ca bisrica este la 5 minute de mers pe jos. însa... recunosc - poate merg de 5 ori pe an, nu mai mult...Dar de Paste si de Craciun, imi doresc sa merg si daca nu am musafiri, merg de fiecare data.
    Christos a Inviat! Sarbatoarea Pastelui sa iti aduca fericire, sanatate si bucurii, alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,Doamna mea,face fiecare cum ii dicteaza sufletul,constiinta si pornirea.Sunt multumita de mine si de Pastele acesta.Va urez sa petreceti in continuare cu zel !

      Ștergere
    2. :) ah... mai fara zel. Noi mâine, adica astazi, luni - a doua zi de Paste, lucram. Te pup, noapte buna!

      Ștergere
  5. vi se pare o pierdere de timp sa mergeti la biserica??? rusine...nu ne ducem pentru lume, ci pentru sufletul nostru. nu mai cautati la cele lumesti...nu conteaza cati preoti sunt in slujba Domnului la o biserica, pentru ca scopul lor nu este de a termina mai repede slujba. daca nu aveti cunostinte teologice mai bine taceti...sau cati purcei, cati catei...nu mai infloriti. nu ne intereseaza cu ce masina a venit cutare sau cutare. ce? va pasioneaza masinile??? nu prea cred... nu mai priviti la lume, ci in Sus! acolo veti descoperi adevarata placere.
    ar fii fost potrivit ca in aceasta Sfanta Zi, sa faceti o postare cu urari de bine...nu critici aduse Bisericii. zau, parca ati avea 5 ani.
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma duc, decand atunci cand sufletul meu simte asta.Credinta e in tine,nu o implanteaza cineva sau ceva.Daca aveam pacate as fi fost pedepsita pana acum.Eu nu critic credinta ci pe intermediari.La fel , numai de bine sa auzim!

      Ștergere
  6. Draga mea, nu am mai ajuns la biserica de Paste de cam multi ani. Nu mai am timp, in primul rand. Mereu am treaba si mereu mai ramane cate ceva si pe ultima suta de metri. :)
    Deci nu esti singura care nu ajunge sa ia lumina :) Mergeam candva, si stateam aproape toata noaptea...umblam chiar pe la mai multe biserici :)
    Dar cum zici...sarbatoarea ar trebui sa o avem in suflet :)
    Sarbatori fericite in continuare, draga Flori!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am mai spus:sunt mandra si fericita ca dupa ani aceste sarbatori le-am simtit,fizic,psihic si emotional.Ai grija de tine si numai de tine!

    RăspundețiȘtergere
  8. scumpa doamna. termenul "daca aveam pacate", e gresit. doar Dumnezeu este fara de pacat. in carte scrie ca unul la o mie mosteneste Imparatia Cerurilor!

    RăspundețiȘtergere