joi, 23 aprilie 2015

Vrabiile

Nu cred ca v-am povestit , la gadina am multe,chiar prea multe vrabii.Nu inteleg ce le atrage,dar primavara am mult de munca de pe urma lor.A trebuit sa astup atent toate posibilitatile de a se strecura dumnealor prin poduri asta toamna,ca acum doi ani si-au facut cuiburi si de toate pe-acolo,ca a fost vai de mine ,pana am reusit sa le dau afara.Probabil ca nu am pisica si ele se simt in siguranta.Vin prin pomii din fata si ciripesc,se joaca,degeaba le mai alung eu ,ca ele  parca se cearta cu mine.Nu mi-a venit ideea sa le pozez,decat in turul meu pe la flori,dar am reusit sa surprind cateva.

 


8 comentarii:

  1. Mie imi place ciripitul lor dimineata, cand dau zorii, dar nu stiu cat mi-ar placea sa-si faca si cuiburi in pod. :) Ar fi mai neplacut...
    Fotografiile tale imi amintesc, in special, diminetile. :) Un timp n-au mai fost deloc vrabii in zona - ceea ce mi se parea ciudat - acum au inceput sa reapara.
    Ziua minunata sa iti fie!

    (ai papat "R" din titlu) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa incerc sa le inregistrez.Multumesc de atentionare,am rezolvat.

      Ștergere
  2. superbe fotografiile tale! cat de frumosi sunt pomii in floare! Cât priveste pasarile cerului... ce sa faca si ele, unde sa-si faca cuib? :)) Oriunde gasesc lemn moale, îl ciocanesc, lipesc câteva paie si gata culcusul! :) Cornisele din lemn ale casei vecinilor mei sunt deasemenea "atacate"... Si casa noastra are cornise de lemn sub acoperis - dar fiind vopsite in mod regulat, înca mai rezista. Restul vecinilor au imbracat portiunile în tabla de zinc, solutie la care vom recurge in curând si noi.
    Noi luptam cu mierlele... le iubim insa nu stiu care este cauza, ciocanesc bulbii florilor de primavara pâna îi dezgroapa de tot! Nu doar la noi in curte, ci si pe la vecini, toti se plâng ca mierlele au dezgropat bulbii de brânduse, narcise si lalele! Ce o fi in cap'sorul lor?! :-)
    O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pasarile sunt frumoase si interesante, pana incep sa ne deranjeze si sa ne strice prin jur.Nu am stiut cat de mult trebuie sa lucrezi dupa ele,s-au dupa un soricel,acum, aici la cabana.

      Ștergere
  3. Imi plac mult vrabiutele, exista cate un vrabioi rotofei si ciufulit, fudul nevoie mare, care umbla cu vrabiutele dupa el. Imi place cand se ciondanesc vrabioii, sunt asa mici si iuti! Eu zic ca sunt dragute pe langa casa, dau viata pomilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toate pasarile sunt dragute,numai ca sunt si vanatorii,care am vazut cum impusca multe pasari.Niste criminali!

      Ștergere
  4. se spune ca pasarile trag la casele de oameni buni...e clar ca pe tine te-au "mirosit" :))
    mi-au placut grozav fotografiile pe care le-ai pus...si pasari, si flori, ce poate fi mai fain?! :)

    pentru ca ai amintit de vrabii...
    intre balconul meu si al veciunului de deasupra si-au facut cuib niste vrabiute, dimineata si seara imi placea grozav sa le aud ciripind...au facut si pui...
    acum cateva saptamani am vazut o pasare mai mare alb cu negru, habar nu am cum se numeste, agatata de plasa de la geamul balconului nostru, m-am apropiat gandindu-ma ca saraca si-o fi prins vreo gheruta in plasa, cand colo ea se repezise la cuibul vrabiutelor, a furat un pui si a zburat...am crezut ca mi se face rau...m-am necajit atat de tare :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca a fost o cotofana.O sa incerc in a le inregisra ciripitul, nu-ti vine sa crezi ce se cearta cu mine.

    RăspundețiȘtergere