duminică, 2 noiembrie 2014

Mai tarziu

Nu sunt un fan al acestor sarbatori imprumutate,dar de mic copil ne jucam si faceam felinare din dovleci.Pentru ca am trait la tara,toata lumea consuma dovleci din floare pana la seminte.,mai putin supa asta crema,toamna.Chiar imi amintesc ca intr-un an, erau intr-o magazie o gramada de dovleci de culori diferite,de  la verde inchis la portocaliu si marimi diferite.Fata mea, era mica si primii ani a crescut acolo.Foarte harnica si inventiva a gasit un ciocan si o cutie cu cuie, destul de maricica si s-a apucat de treaba.A batut cuie in tot ce i-a fost la indemana pana a terminat munitia.Nu a patit nimic,pentru ca bunicii o iubeau enorm.A ramas ca o amintire din copilarie.Acum cand imi vad nepoata,parca mi-as dori sa mai faca si ea prostioare normale pentru aceasta varsta,dar ei au alte preocupari.Am facut impreuna  vineri un dovleac, sa alungam siritele rele,cum a auzit ea.Cand a vazut ca e interesant,a avut si o cordeluta,parca vroia si o costumatie .Data viitoare !Seara, luna ne zambea intr-un colt si noi ne jucam de-a "Halloween'' -ul


.

18 comentarii:

  1. Distractie frumoasa, dragele dragi!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. de ce spui "împrumutata"? sigur ca influenetele intre popoare sunt mari si este bine asa :) Spre exemplu, împodobirea bradului s-a împrumutat de toata lumea de la nemti si nu se jeneaza nimeni sa serbeze Craciunul asa.
    Halloween este o veche sarbatoare celta, eu am scris un articol în care explic totul pe îndelete (http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2012/10/sfarsit-de-octombrie.html)
    Excelent dovleacul vostru!
    Eu, de cate ori au fost aici în vacanta nepoteii, m-am dusc cu ei mascati pe la vecini si mare-mare a fost distractia. Fiecare le-a dat ceva dulce, în final au umplut un cosulet cu cicolata, bomboane si napolitane :)
    te pup. Un start bun în penultima luna a anului!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca eu am înscris articolul la Happy Halloween, ca tare dragut e!

      Ștergere
    2. Am imprumutat si eu termenul si rau am facut,ca m-ai mustruluit.Asa imi trebuie! Pe tine nu ma supar niciodata.Concluzia a fost"fain" ,cum zice Thea.

      Ștergere
  3. E o sarbatoare pana la urma de pomenire a mortilor, din ceea ce stiu eu. Nu imi displace. Ce dovlecei frumosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,mai ales in Transilvania.Anul asta s-a nimerit sa fie pe 1 noiembrie.

      Ștergere
  4. Ce drăguţ e! :)
    Petrecere frumoasă! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ce dovleac reusit si ce nepotica-dracusor dulce ai tu! :)
    si nepotica mea a fost tot dracusor anul asta de Halloween, e drept ca ea locuieste in Canada...
    oricum de abia asteapta aceasta sarbatoare si s-a precatit de acum cateva saptamani :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! Iar micuţa se vede ce încântată a fost.
    O săptămână minunată! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. V-a ieşit un dovleac foc de frumos! Doar Thea îl mai întrece! Mihnea al meu este fascinat de această sărbătoare, cred că am scris lucrul acesta de vreo 5-6 ori, haha1 Vă pupăm!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce fioros pare dovleacul in ultima poza :)) Imi amintesc ca si eu mai cioparteam dovlecii pe care puteam sa ii fur din gradina de la bunici, bunica ii lasa pentru placinta, dar mai ciordeam si eu cate unul :-"

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu a trebuit sa cumpar.Asa sunt multi bunici acum.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta-i problema in tara asta, copiii nu mai stiu sa se joace simplu, sa simta bucuria jocului alaturi de ceilalti. Parca parintilor le e rusine cu copilaria lor trecuta prin "sotron", "elastic", "lapte gros" sau "ascunselea". Sa faci felinare din bostani sau fluiere din crengi de salcie au ajuns distractii de doi lei.

    RăspundețiȘtergere