luni, 4 august 2014

O fapta buna

Ajunsa acasa trebuie sa recuperez o parte din treburile lasate si de trei zile apoape ca le ajung din urma.Sambata curat.mancare,duminica un drum pana langa Ploiesti dupa amiaza mai pe racoare,de unde ne tragem,ca vroiam sa ajung neaparat la cimitir.Apoi vizite surpriza pe la rudele noastre.Mie una nu-mi plac,dar nici nu vroiam sa le sticam programul oamenilor.Ei s-au bucurat cu totii ca ne-au vazut dupa trei luni.Ne-am intors deja pe intuneric si racoare si am stabilit pe drum un program pentru saptamana asta.Asa ca azi  m-am pornit in oras dupa cateva ore de calcat,spalat si mancare.Cred ca era in jur de 10.Mergand cu  directie,orasul era cam gol,imi atrage atentia o batrana cu un buchet de flori ,ceva trandafiri rosii cu niste flori galbene,doua plase ,nu prea grele,imbracata saracacios,dar curat.Ma opresc si cand ma vede se intoarce din drumul ei si ma intreaba? Nu cumparati niste flori sau plante pentru ceai?Parca m-a traznit,asa am fost de socata,semana cu bunica mea.Omul de la tara, bun,bland,care a fost pentru tot neamul "bunica din povesti".I-am spus ca nu,dar o sa-i ofer niste bani.Cand a vazut cat i-am dat, era asa de emotionata ,ca mi-a explicat  ce face cu ei: o parte sa-si ia niste medicamente si o parte ceva de mancare,ca nu are pensie.Nu ma dau banii afara din casa,dar i-am mai dat inca pe atat si am plecat cu ochii in lacrimi.Cum pot ajunge unii oameni asa? Sunt convinsa ca au facut si greseli in viata de au ajuns aici,dar unii,mai sunt vitregiti si de soarta.Oricum ar fi batrabetea e grea,daca nu sti sa o domini.Am cautat dar nu am gasit niste imagini cum am vrut, astea doua au ceva trasaturi specifice.Cred ca viziunea mi se trage si de la reantoarcerea in timp de la cimitir.Eu vin foarte zdumcinata psihic ,de aceea am inceput sa merg mai rar.Asta e viata , nu ne putem impotrivi ,dar azi cred a am facut o fapta buna..



21 de comentarii:

  1. O sa ti se intoarca insutit, draga Flori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Biata de ea... Foarte bine ai făcut! Îmi place mai mult genul acesta de oameni care aleg să își câștige existența nu din cerșit, ci din muncă. A ales să vândă flori, nu să ceară bani chiar și de la copiii din gimnaziu...
    Mi-a plăcut povestea ta! Numai bine! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. emotionanta poveste si frumoasa fapta, Floarea draga! Nimic nu ramâne nerasplatit... daca nu acum, atunci pe Lumea cealalta. Drumurile nu ni le cunoastem niciunii... Destinul ne e scris in stele.
    Sa ai o saptamâna cu spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am un crez al meu si asta ma calauzeste. Cu destinul ,asa este.Multumesc asemenea!

      Ștergere
  4. Nicio data nu stim cand vom fi rasplatiti pentru binele facut, mama mereu imi spunea ca totul se scrie acolo sus, in cartea vietii........
    Foarte frumoasa fapta ta! pupici si o saptamana faina! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Faptele bune nu raman nerasplatite! O stiu pe batrana asta. Am vazut-o de mai multe ori pe Centru Vechi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca e aceea.O stiu si eu.E mai scunda si s-a invatat la bani.Eu sper sa nu ma fi lasat pacalita si de aceasta.

      Ștergere
  6. O fapta buna! Biata batranica, ce viata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Viata in Romania a devenit foarte grea, asa e..iar batranii, ce sa mai zicem de ei...Esti de admirat, pentru tine n-a fost o suma mare, dar pentru acea batranica a fost o avere...SA FII SANATOASA , draga mea buni cu suflet mare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit şi ieri, dar mi-a fost tare greu să las un comentariu.
    Mi se rupe inima pentru bătrânii din România.
    ....
    Domnul să-ţi răsplătească!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma impresioneaza mai greu un batran,eu fiind din breasla,dar sunt si exceptii ,ca asta!

      Ștergere
  9. O faptă bună, izvorâtă din suflet. Întradevăr, o vizită la cimitir ne tulbură, căci ne aminteşte de fiecare dată cât suntem de trecători prin lume... Iar vederea celor bătrâni ne întăreşte acest gând...
    Numai zile frumoase vă doresc! :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi se pare atat de nedrept ca dupa o viata de munca sa nu te bucuri de o viata usoara:(, tare nedrept!

    RăspundețiȘtergere
  11. N-am cuvinte! Si eu cred in puterea unor astfel de gesturi!
    Te-am simtit intotdeuna un suflet bun!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  12. De când mă ştiu m-au impresionat foarte mult bătrânii. Iar la imagini ca acestea te trec fiorii şi te cuprinde revolta, mila, sentimentul neputinţei. Este atît de nedreapt şi de greu să trăieşti aşa. Săracii oameni, săracii bătrâni, săracă ţară ce nu poate face ce trebuie pentru oamenii ei.

    RăspundețiȘtergere