luni, 21 octombrie 2013

Povestea strugurilor mei

Mai este inca toamna,asa ca merge si aceasta istorioara a primilor  mei struguri pe care am amanat-o.
.Cand am inceput la gradina ,initial  nu am vrut sa am vita de vie .Sotul meu a vazut acum trei ani, ca vecina culegea cativa struguri si mi-a zis: ai pus de toate,dar niste struguri erau buni acum.Exact ca la tara,ce are unul,are toata ulita.Am vazut ca dorea sa avem vita de vie si am tinut cont de remarca lui.Asa ca acum doi ani,tomna,am luat si am plantat cateva cuiburi cu vita de vie.Mai pe langa gard,mai prin spatele unui fiosor ,sa nu fac umbra plantelor.Nu am fost foarte incantata,ca trebuie taiata mereu,nu-mi place,
creste rapid si da un aspect neplacut.Am vazut ca a inflorit ,mi-am vazut de treaba ,am ingrijit-o cum m-am priceput.Strugurii au crescut si o perioada am uitat de ei.Eu cu florile mai insistent.Cand am vazut vecina culegand,mi-am amintit de ai mei.Surpriza placuta  cand am vazut,ca s-au copt, parca erau mai multi si sa nu va spun ce gust si miros aveau.Uite asa ,anul asta am avut struguri la gradina .
  

Cand ma uit la aceste poze ,imi vine in minte o poveste a lui Pacala.Asa cred ca am facut eu cu strugurii,aproape ca s-au facut neasteptat  de multi si relativ repede ca timp

9 comentarii:

  1. Uau! Mi-a lasat gura apa! :) Imi plac strugurii, mai ales cei dulci! Nu ma pricep la vița-e-vie dar stiu ca ia destul de mult timp ingrijirea - mie imi place sa mananc strugurii si sa beau mustul! ;) Deocamdata are cine sa aiba grija de vița! Pe langa faptul ca fructele sunt "sanatate pura", vița de vie poate fi plantata astfel incat sa alcatuiasca un veritabil foisor umbros.
    Multi struguri dulci iti doresc sa faca vița si sa aveti o productie mare si de must! :)
    Zile fericite sa ai!

    Multumesc pentru urarea de ziua mea. Ani multi si frumosi sa traiesti alaturi de cei dragi! Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase imagini, frumoși struguri!
    dacă aș putea, aș avea OBLIGATORIU viță de vie în grădină...
    pe când eram tulcean, plantasem un butuc lângă scara blocului... Vița urcase până la etajul trei, împodobind balcoanele...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca eu nu ma pricep nu e un secret! dr ii admir pe cei ce trudesc atat, chiar si numai de placere, la o gradina! cred ca toamna asta te-au rsplatit strugurii! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata frumos in cos, sa te bucuri de roadele gradinii tale! Chiar neingrijita vita de vie si-a facut datoria...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce poveste frumoasa! Zau ca ai maini fernecate! Pe ce pui mana, creste ca in povesti! Si eu imi doresc cateva fire de vita... poate la anul. Tot aman si eu. Trebuie sa iti urmez exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  6. si eu am, anul acesta chiar mai multi! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce recolta frumoasa ! Sanatate curata sunt strugurii cultivati fara chimicale. Sa ii mancati sanatosi si sa faceti must dulce si bun :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai pentru ca n-ai avut prea mari asteptari de la ei au crescut atat de frumos si s-au copt asa de colorat si aromat.
    Frumosi struguri, parca tot soarele s-a concentrat in ei! Acum sunt sigura ca te bucuri ca i-ai pus, i-ai facut o placere si sotului :)

    RăspundețiȘtergere