marți, 17 septembrie 2013

Centrul tarii

Nu stiu cati cunosc oraselul Agnita.Un orasel intre Brasov , Sibiu, si Medias,Sighisoara

.Pe mine ma leaga multe amintiri.Ani de zile ,am mers la niste rude de care ne-am atasat in tinerete si pana azi suntem in niste relatii foarte bune.Ne duceam des,cand copii erau mici si faceam niste minivacante pe cinste.Acum ne vedem mai rar,pentru ca avem oprire in Fagaras,dar zilele trecute ne-am intalnit.Acolo se simte aerul ardealului,influienta sasilor,armonia in care convietuiesc toate natiile in buna pace.Cu toate, ca drumul ala l-am facut de "n" ori,nu am stiut ca la cativa kilometri spre Fagaras ,la prima localitate ,Dealul Frumos,e un loc anume "centrul tarii".Vad o cladire destul de impunatoare pentru ca nu era nici una in jur.Am zis :ce nebun constrieste aici,unde e singur!Apoi m-am lamurit ce si cum.Imediat am dat de o pancarda care indica centrul tarii.Deci se construia o pensiune sau ceva de genul acesta.Mai jos e un cimitir,care de ani il vad cum se extinde.Localitatea Merghindeal mi-a luat mult pana am invatat-o,chiar si ca denumire.Oamenii au imbatranit ,multi au plecat,dar mai sunt care revin.Curios ca pe la ei nu-i  vezi nici la bar,ori la noi stau cu orele la poarta de vorba.Am facut cateva poze in mers.Nu sunt grozave ,dar legate de aceste minunate locuri si preocuparile oamenilor.
Pancarda si un mic monument cu centrul tarii.
O mica imagine sus pe deal a cladirii din spate.
Se vede barul,dar ...liniste.

Inceputul reconstructiei.


Cimitirul din Merghindeal.


Nou si vechi.
Renumitele turme ale Judetului Sibiu.
Cladirea luata in viteza,pe varful dealului din fata.

8 comentarii:

  1. Exceptionale imagini...
    Un poem foto!
    Imi plac: norii, campul, cerul, oile, casele, oamenii (bunica si nepoata!), bisericuta, norii, cerul, cerul...

    RăspundețiȘtergere
  2. O retrospectiva interesanta! Felicitari!
    O zi cat se poate de placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Inspirata postare!
    Pozele sunt minunate!

    O zi superbã, plinã de bucurii si zãmbete!

    RăspundețiȘtergere
  4. eu mi-s din Sighi , tradus, eu sunt din Sibiu! :)) chiar daca am crescut în oras, cunosc întreg judetul, datorita vizitelor pe la rude ori ceva cunostinte dragi. Minunate plaiuri, cum zici tu, aerul miroase a Transilvanie! :)
    Ce vreme frumoasa ai avut! La noi ploua de vineri. Ploua in reprize si bate vantul permanent. Taios si rece, ca zici ca ar vrea sa aduca zapada! brrrr! Ciudat este ca totul e verde, toti copacii au frunzele... nu e semn de toamna, doar vremea e capricioasa!
    Te pup. O seara placuta draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu ca esti din Sibiu,poate si de aici atractia mea catre tine ,chiar cand nu stiam,era parfumul de Transilvanie,cum zici.

      Ștergere
  5. Foarte frumoase imaginile! Nu stiam ca acolo-i centrul tarii. Deci pe acel delusor :)
    Cerul are nori atat de draguti...vreme frumoasa. :)

    RăspundețiȘtergere