luni, 21 septembrie 2015

Cetatea Rasnov

De multe ori am trecut prin preajma cetatii,in ultima vreme,dar sunt ani buni decand nu am urcat sa o vizitez.Acum este mai simplu,pentru ca se poate urca motorizat,cu un mijloc de transport ieftin si comod, ca o jucarie;un tractoras trage dupa el doua vagoane .Ajunse sus, la coborarea din vagon,ne intampina nelipsitele tarabe.Dupa un urcus de cateva sute de metri, ajungem in sfarsit  la cetate.Erau multi turistri,chiar portughezi,spanioli.Era coada la biletele .Intram si ne pornim hotarat sa vizitam,sa pozam si sa admiram panorama orasului.Dezamagire totala.Interiorul  cetatii,care era accesibil publicului arata ca un bazar.Nu ma asteptam.Nu erau prea multe panouri  sau indicatoare care sa povesteasca turistului despre cetate . Am intalnit in schimb multe zone cu "intrarea oprita".Partea cetatii de unde se poate vedea orasul era inchisa,ca multe alte incaperi si zone.Am vizitat ce se putea,am cumparat si cateva prositoare si cam atat.E o vorba"la pomul laudat, sa nu te duci cu sacul",iar eu asa am facut.Fetele nu s-au alaturat dezamagirii mele si bine au facut.Ma asteptam sa fie mult mai frumos si interesant ca acum 30 de ani .Eu am insistat sa ajungem in acea zi,eram tare incantata dupa vizitarea parcului pentru copii,chiar daca eram un pic obosita.Vremea a fost frumoasa si am facut cateva fotografii ,o parte vi le arat aici.   Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"

12 comentarii:

 1. nu am mai fost de mult la Rasnov, am trecut pe acolo dar cetatea nu am vizitat-o...
  cu timpul eu cred ca se vor cerne aceste tarabe cu suveniruri, sunt sigura ca vor aparea magazinase cochete si toata zona va arata altfel...

  RăspundețiȘtergere
 2. Pacat ca astfel de locuri ce mustesc de istorie nu sunt expuse asa cum ar trebui.
  La urma urmei , astfel de locuri se pot autofinanta din turism. Si totusi nu se intampla asta...
  Si chiar este trist.

  RăspundețiȘtergere
 3. Ultima data când am fost la Râsnov, în vara lui 2012, am nimerit o zi cu plaoie si mi-a placut teribil! Cetatea ne-a apartinut doar noua! :))
  (http://vis-si-realitate-2.blogspot.de/2012/07/rasnov-jurnal-de-vacanta-7.html)
  Un start bun în noua saptamâna! ☺

  RăspundețiȘtergere
 4. Am auzit si eu de la prieteni ca este mai mult bazar decat cetate, iar acum am confirmarea si de la tine. Prefer sa raman cu vechea amintire a cetatii !
  O saptamana frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. nu am fost la Râşnov, aşa că privesc, cu drag, frumoasele fotografii postate de tine. cetatea este impunătoare, îmi imaginez cum a fost cândva, în timpul ei de glorie!
  cu drag, mai aştept să admir şi alte fotografii din vacanţa de vis pe care ai avut-o!
  multă sănătate !

  RăspundețiȘtergere
 6. Stiam de acele buticuri si in Scotia am vazut asa ceva, eu nu casc gura la ele, doar sa vin dupa ceva anume, cum a fost cand mi-am cumparat ie. Aglomeratie peste masura, oameni prea grabiti si prea multi nepoliticosi. Cetatea in sine mi-a placut, dar de data asta omul nu a sfintit locul...

  RăspundețiȘtergere
 7. Si noi am fost acum 4 ani, am ocolit buticurile si am explorat cetatea, ne-am cocotat in toate casele deschise, am admirat panorama,a fost deosebit. Noua chiar ne-a placut! :)

  RăspundețiȘtergere