joi, 8 mai 2014

Puiul


Undeva la poalele Fagarasului este un sat ,asa cum sunt toate,curate,cu oameni harnici si muncitori.Intr-o zi, am mers intr-o sera cu o prietena si fica mea pentru flori ce umple curtea si casa,inainte de Pasti.Acolo ,afara de lucratori am intalnit o minune mica,o tigancusa de numai trei ani,care avea drept jucarie un puisor.
Ai ei munceau la sera si pentru ca nu aveau alta posibilitate ,trebuia sa o tina acolo toata ziua.Aici era o parte din casa ei.Le stia si le cunostea pe toate.


.La cererea mea abia a vrut sa se apropie sa le fac o poza.

Am rugat-o pe Thea sa ne pozeze.
Aveam o dulciurica,cum zice Thea si i-am oferit-o.A mancat-o bucuroasa,in schimb sa ne de si noua puiul ei sa ne jucam.Vai...ce frica ii era mandrei mele.Parca era un leu,nu un biet pui.Cateva imagini in care o lamuresc ca e o mica vietate si sa-l ia in mana.



Fetita tare prietenoasa,dar Thea nu prea stia cum sa se poarte.Am indemnat-o sa se imprieteneasca,dar ea ma intreba de ce este asa murdara pe fata,pentru ca era curat imbracata.I-am explicat cum sta treaba.Acolo nimeni nu are timp de ea sa o spele pe fata,daca se murdareste.Alaturi de drum era un raulet.Am  mers aproape si  i-am aratat ca apa poate sa duca diverse barcute,bete sau ce punem noi.




Dupa ce am stat vreo doua ore ,cat a durat alegerea  florilor, copii s-au imprietenit la catarama, a trebuit sa plecam.A fost un moment deosebit pentru Thea .Multe sunt noutati si trebuie sa o fac sa inteleaga cat mai bine adevaratul sens al lucrurilor.Cred ca s-a imprietenit ,dar la final i-am spus sa-i tina hanoracul fetitei ca ea ducea puiul,dar Thea il tinea la distanta,parca o frigea.Ce pretentie sa am?Era primul contact cu un copil de felul acesta.Eu zic ca a fost bine,daca luam in consideratie ca ei ii era frica de un biet pui.


M-a apucat dorul  si merg pentru o minivacanta la Fagaras. Cred ca vom gasi ale ocazii de a invata si a vedea lucruri noi.Pana atunci ,numai bine va doresc!


16 comentarii:

  1. Puiul sau mai bine zis puii...parintii au atat de putin timp la dispozitie sa explice copiilor, acesta este rolul bunicilor fara indoiala. Sunt convinsa ca Thea va intelege si va tine minte aceasta importanta lectie de viata. Numai bine si voua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Induiosatoare poveste despre pui: puii de om si puiul de gaina! M-ai impresionat teribil!
    Numai bine iti doresc si un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. esti o bunica......deosebita! gestl tau de de atata bun-simt! impresionant! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt convins ca a fost o plimbare placuta, in locuri atat de frumoase. Iar pentru micuta Thea, un prilej de a vedea si de a cunoste multe lucruri noi si de a socializa si cu alti copii decat cei de acasa, de la Targoviste.

    Sa aveti un weekend frumos! :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunatat lectie i-ai oferit micutei! Sunt convinsa ca isi va aminti intreaga viata de ea si ca impactul pe care l-a avut o va ajuta sa inteleaga ca viata nu este doar roz si dulciurica. Ati surprins atat de multe intr-un timp atat de scurt!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ,ca si tine nu ducem lipsa de inspiratie,dor suntem de la Ploiesti!

      Ștergere
  6. Ce bine de Thea, ca faceti atatea plimbari impreuna si o inveti sa paseasca in viata ! Bravo !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bunica e cu plimbarile,dar ii plac si ei.Asa se va invata de mica cu toate.

      Ștergere
  7. Cata rabdare ai cu Thea, cred ca toti bunicii sunt asa. Unui copil crescut la oras, chiar si un biet pui i se pare un balaur. Imagini foarte frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand era mica de tot,era o viteaza.Pe masura ce creste,e mai fricoasa.Trebuie sa revenim.

    RăspundețiȘtergere
  9. Poveste cu si despre pui. :)
    Emotionanta fetita cu jucaria ei vie. Ce dragalasi sunt puiuti de om impreuna. :)
    M-a impresionat mult aceasta postare a ta, si mi-a amintit de o intamplare intr-un parc...
    Zile fericite sa aveti!

    RăspundețiȘtergere