sâmbătă, 25 ianuarie 2014

Diversitate

Intr-o vizita  la niste cunostinte,am vazut un parchet,de nu stiai ce este.Aspectuos,bine lustruit,impecabil! Am intrebat ce este,ca altfel nu stiam.M-am consultat cu ginerele meu, pentru ca aveam si eu parchet in casa,dar era drum lung ca sa ajunga asa.Am tot citit,m-am documentat,care era solutia,usoara,practica,ieftina de a schimba  ceva.
"Camerele mici par limitate si deloc confortabile. Din fericire, exista anumite concepte de design care pacalesc ochiul si lasa senzatia de spatiu mai mare. Un astfel de exemplu este covorul care, aplicat in nuantele si formele potrivite, schimba total perceptia asupra camerei.
Intr-o camera mica totul conteaza. Utilizeaza, asadar, un singur covor.Culorile indicate sunt cele deschise, luminoase, pastelate, neutre. Nu recurge la modele sau desene – acestea creeaza senzatia de dezordine. Mai degraba lasa covorul intr-o singura nuanta."Si,ca omul care n-are de treaba ,am decis sa mochetez peste parchetul initial.Arunc covoare,toate vechiturile si ma apuc de treaba.Cum am ceva camere,patru, ma tot lupt  cu toate prin casa de o saptamana,sa pun mochete si sa fac curatenie generala.Cand i-am spus sotului meu la inceput,zicea ca ma tin de glume,dar s-a convins ca sunt hotarata.Se tot vaita  de oboseala .Nu a stat decat azi toata ziua acasa,dar asta nu o faci mereu. Trebuie rabdare si un pic de efort.Pot spune ca sunt multumita de ce a iesit si cum a iesit.A venit  zapada.Imi voi imparti timpul ,intre plimbari prin omat si a ordona prin dulapuri.Diversitate.
"

13 comentarii:

  1. Nu vreau sa va dezamagesc dar nu e cea mai potrivita solutie. Noi am renuntat la mochete pentru ca la un moment dat a fost imposibil sa mai scoatem praful din ele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma dezamagesti,pentru ca stiam de acest inconvenient.Macar sa fiu sanatoasa cativa ani,ca le schimb.

      Ștergere
  2. Nici eu nu sunt de acord cu mochetele pentru ca retin foarte mult praf, prefer parchetul si un covor oval in camera, pentru ca sincer toti acarienii care se strang in covoare, ca sa nu mai vorbim de perdele, lenjerii, perne produc alergii, si chiar astm, iar eu cum sunt patita cu copilul prefer cat mai putine covoare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nici tu nu esti pentru,dar tine cont ca eu am o varsta.La capitolul curatenie stau bine.

      Ștergere
  3. eu zic că important este că ţi-ai realizat ceea ce ţi-ai dorit! viaţa e plină de întâmplări mărunte dar ce bine e să îţi producă bucurie! oricum, după un anume timp, vei descoperi altceva, care îţi va place mai mult şi atunci vei munci iar ca să îţi realizezi bucuria momentului !
    îţi doresc o duminică cât mai plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  4. Daaaa,eu ma plictisesc repede si cand o sa le arunc,o sa-mi provoc o bucurie s,chimband ceva.Ai dreptate!

    RăspundețiȘtergere
  5. daca asta ti-ai dorit, e perfect ca ti-ai implinit gandul :)
    noi avem parchet in tot apartamentul, inclusiv in bucatarie care este deschisa...
    doar in baie avem gresie si in balcon care este si el deschis in sufragerie avem gresie care este identica cu parchetul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E mai frumos si mai usor de intretinut parchetul,dar eu am optat si pentru caldura.

      Ștergere
  6. Stii ca si eu visam intr-un timp la mocheta peste tot? Mi se pare lejer de intretinut. Ai avut curaj sa te apuci de munca. Parchetul meu e tare vechi, s-a distantat, ii trebuie o raschetare serioasa.

    RăspundețiȘtergere
  7. La mine arata binisor,dar cand n-ai ce face ,iti faci de lucru.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi plac covoarele, mochetele si chestia asta, cu un singur covor sau mocheta peste tot am aplicat-o si eu de mult timp la noi acasa. Pentru ca avem camerele nu foarte mari si nu avem parchet ci podea clasica care e foarte buna si foarte usor de intretinut. Dar care trebuie acoperita cu totul.
    Praful oricum se aduna, ca e pe parchet, ca e pe mocheta. Macar in mocheta sta acolo, nu zboara peste tot la o simpla adiere. Dar mereu vor fi pareri diferite.
    Eu te felicit pentru hotarare. Si te imbratisez. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este!Indifent de alegere,trebuie sa cureti mereu,Normal ca la o camera de 50 mp,nu pui mocheta,dar la mine nu e cazul. Bine ai revenit,ne-a fost dor !

    RăspundețiȘtergere