vineri, 13 octombrie 2017

Indeletniciri de toamna

Azi am citit pe un blog despre multitudinea de probleme pe care le are o femeie intr-o familie.Are perfecta dreptate Mihaela,dar asta ne este menirea  in viata si greu ne putem schimba s-au constientiza efortul,care uneori este dus la maxim.Eu,acum la batranete, am ajuns sa-mi permit zile de relaxare,plimbari si sa ma opresc uneori.Postarea ei mi-a amintit  ca in toamna asta mi-am propus sa nu mai fac conserve,sa nu mai pun muraturi,dar n-am rezistat tentatiei.Vin de la Ploiesti ,in comuna Caragiale multi vanzatori de ghebe.Dupa ceva discutii cu sotul meu in contradictoriu,eu da,el nu,am oprit si am luat doua galeti cu ghebe,asa se vindeau.Frumoase,proaspete,am ales numai palarioarele si mi-a iesit o zacusca buna,pe gustul meu,dupa o munca de ore bune.


Cum sa nu fac si de vinete,daca m-am pornit?Am executat o oala cu zacusca de vinete,a doua zi.

Piata bogata,gogosari scumpi,dar frumosi.Cum primisem de la o prietena o reteta, tare usoara,am zis sa pun cateva borcane,sa vad,imi tin bine peste iarna,pentru ca la mine in camara temperatura este maricica,asa ca am executat si vreo 8 kg. de gogosari.

Vremea rece,cam prea rece pentru inceputul lui octombrie,cum se incalzeste merg la gradina sa vad ce-mi fac florile.Acolo dau peste o multime de gogonele si ma apuc sa le valorific in cateva borcane.Ce era sa fac,sa le arunc?
Uite asa ,degeaba mi-am porpus eu sa nu  fac mare lucru,una zici,alta faci.E bine sa nu uitam, ca trebuie din cand in cand, sa ne oprim.

18 comentarii:

  1. Florina draga mea, stau si îmi ploua in gura în fata monitorului!
    Aici nu se gasesc gogosari si nici gogonele! Un singur ardei gras rosu costa aproximativ 4 euro/kg(la L.I.D.L.)iar o vanata 80 de centi ... :((
    Nu vrei sa fii si bunica mea? :)))
    Weekend placut draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai, ce de bunatati! Mi-a lasat gura apa la zacusca de ghebe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mno exact ca furnicuta gospodina ce umple camarile! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow,ce de bunătăți aici la tine,zacusca de ghebe este preferata mea!
    Un weekend plăcut îți doresc,Flori!
    Pupici,îmbrățișări și mulțumiri de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  5. Deeeelicios! :) Mama a pus si ea la borcan una-alta... Zacusca deja e inceputa! :) Cea de ciuperci mi-e preferata - ciupercile imi plac chiar si crude! :)
    Spor!
    Weekend frumos iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  6. wawww, cred ca este dementiala zacusca... pofta mare!

    RăspundețiȘtergere
  7. De-asta îmi place mie toamna, pe de-o parte. Se fac atâtea bunătăţi, care mai de care mai apetisante. N-am mai mâncat de multă vreme zacuscă de ghebe. Mmmmm ce bunătate! Mergeam foarte des la cules cu părinţii când eram mici. Era mai greu cu alesul :D dar ieşea o nebunie de zacuscă.

    Felicitări pentru toate bunătăţile preparate şi spor în toate! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ca am avut ocazie sa gasesc ghebe,m-am si incumetat sa fac.Sper ca ce pun se va manca...

    RăspundețiȘtergere