joi, 12 februarie 2015

Rozmarinul

De la o vreme am o problema cu rozmarinul,imi place.Am fost la o revedere cu vechi colegi de serviciu la un local si ne-au servit printre altele friptura si cartofi cu rozmarin.Eu nu ma omor cu cartofii,dar astia au fost buni,buni.Acum ceva timp,vad la Dani un imens rozmarin,dar e in Grecia,nu la noi.Ma duc la gradina si vad rozmarinul meu.Adun cateva cracute si ma gandesc sa fac un ulei cu rozmarin.Nu stiu ce-o sa iasa , dar eu am bunavointa.Bineinteles ca am facut si eu cativa cartofi cu usturoi si rozmarinla cuptor.Am uitat sa fac fotografii.Uit mereu, cand e vorba de mancare.Sa vad cat ma tine treaba cu rozmarinul !

Parca e mai aranjat dupa taiere.



Ulei de masline cu rozmarim.

Cam asa aratau cartofii,dar rumeniti..
Nu sunt forte consecventa la indegrientele din bucatarie,le schimb dupa cum bate vantul.Dupa toate astea, vad la un magazin o frumusete de rozmarin la ghivei ,iar pretul destul  acceptabil.Totul este sa-l gasesc cand am nevoie, acum voi pleca si-l iau degeaba.Mi-am luat in schimb niste zambile, parca aduc primavara in casa.

11 comentarii:

  1. La mine nu dispare niciodata rosmarinul, il am plantat de 5 ani intr-un vas mare pe terasa langa peretele casei. Nu il ia gerul si chiar si de zapada e ferit. Iubesc cartofii cu rosmarin.
    Te pup. O seara frumoasa, Floarea draga!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata mai bine rozmarinul asa curatat si o sa se indeseasca acum, ca l-ai taiat. Dar sa stii, ca se taie dupa ce infloreste, asa e mai bine. Mi se pare ca ai pus enorm de mult rozmarin in ulei, era suficient o crenguta si nu trebuie sa rupi frunzulitele, e mai usor cand vrei sa le scoti din ulei. Sa il tii la intuneric.Cartofii cu rozmarin sunt la mare pret mai ales in bucataria provensala. Si eu am invatat sa ii apreciez in ultimii ani. In Grecia cartofii la cuptor se fac traditional cu oregano si lamaie. Sa incerci rozmarinul si la friptura de iepure, merge de minune :)

    RăspundețiȘtergere
  3. eu nu ma omor dupa rozmarin dar cu cartofi imi place iar ai tai arata delicios (nu am inteles daca cei din foto sunt chiar ai tai sau nu) :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt,dar nu stiu sa subliniez asta.Am inceput acum catica ani pe-aici.

      Ștergere
  4. M-ai făcut curios cu această mică rețetă! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Castigatoare detasate: zambilele care nu se vad. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a povestit cineva ca il presara si pe somon din acela afumat. Nu mult, doar asa de fite! Eu am la punguta, uscat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum am descoperit gustul lui,cred ca o sa-l pun si la altele de-acum.

    RăspundețiȘtergere