joi, 5 februarie 2015

Biserica Neagra din Brasov

Ieri, am imbinat utilul cu placutul si am mers pana la Brasov.Mare galagie pe Thea cu scaunelul si centura.Se invatase sa se joace singura in spate si avea mai multa libertate .Dupa multa teorie ,explicatii,am inceput sa numaram masinile politiei cu care ne-am intalnit.Pe 65 de km,au fost 6 bucati.Asa s-a lamurit de obigativitate.



Rezolvam  treaba , apoi mi sa- indeplinit o dorinta.Eu vroiam de ceva timp sa mai vad Biserica Neagra si centrul vechi din Brasov,alta data mai vreau in Poiana.Am reusit sa vad ieri o parte.Cand am coborat, era un frig, de nu era adevarat.Un soare cu dinti de n-am mai vazut din Sghisoara ,iarna asta.N-am nimerit sa iau o caciula pe care o port dupa mine,aveam inca un plover si am dus-o bine.Am mers pe langa biserica spre piata centrala si am zis ca o vom vizita la intoarcere.Am cascat  gura,am facut poze si am mancat unde credeam ca numai copii sunt atrasi,dar am vazut ditamai oamenii care serveau masa acolo.


Dupa ce ne-am rasfatat cu "prostioare",am luat si cate o inghetata.ca in local era cald,ne-am pornit la trei cumparaturi si am mai dat o roata la Biserica Neagra. Alaturi de noi,mai cascau gura doi tineri frumosi si am hotarat  sa vizitam interiorul cand va fi cald,ca timpul a trecut repede si Thea vroia sa ajunga la balet ,neaparat.




O usa laterala,care era inchisa.



Intrarea prinipala.

Abia astept acum, sa vad si inetriorul,pentru ca exteriorul, dupa cum vedeti, nu ne da pe spate.Mi se pare, ca se face prea putin pentru un asa monument.Imaginea din trecut era cu totul alta.Poate va veni o vreme in care sa fim mandrii de comorile noastre culturale.Poate nici calitatea pozelor nu e de mare clasa,dar micile  reparatii si burlanele alea de scurgere pe care le vad,ca nuca in perete ,nu sunt facute de meseriasi.Pe total,vizita a fost tare placuta pentru mine , astept altele.

24 de comentarii:

  1. Mie imi place foarte mult Brasovul, cu tot c biserica Neagra si centrul istoric. As putea spune ca este chiar orasul meu preferat din Romania, poate si pentru ca este orasul unde am avut ocazia sa merg de foarte multe ori. Aveam prieteni acolo si nu era nici departe de Bucuresti.
    Foarte dragute pozele! Cred ca ati petrecut niste momente tare faine impreuna :)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost acolo... Mie mi-a placut Biserica Neagra! Sunt curioasa daca iti vei schimba parerea dupa ce vezi si interiorul acesteia...
    Mi-a placut metoda aplicata cu Thea in ceea ce priveste centura! :) Tact si eficienta!

    Te pup, Flori!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  3. ba nu pe 5 asta, am incurcat :))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Burlanele roz au rămas la loc de cinste...

    RăspundețiȘtergere
  5. E frumos Brasovul, am fost si eu acolo, ai ce vedea acolo. Biserica mi se pare impozanta, nici eu nu am intrat inauntru cand am fost acolo. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. a doua foto imi place tare mult, peisajul are farmec si te indeamna la drum :)
    Biserica Neagra arata ca un bastion curajos al trecutului...este un edificiu drag mie ca si Cetatea Brasovului.

    w-end frumos, draga Floarea! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună Flori!
    Am văzut-o și eu vara trecută,exteriorul arată rău și nici interiorul nu este prea strălucit, la bani pe care îi ia pe bilet!
    Un sfârșit de săptămână minunat să ai,draga mea!
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Brasovul a fost "a doua casa" bunicii au locuit aici si toate vacantele le-am cam petrecut pe aici. Imi place la fel de mult ca si Sibiul - pe care-l iubesc ca pe sufletul meu ☺
    Thea trebuie sa înteleaga ca centura si scaunelul sunt necesare pentru siguranta ei. Pe aici, copiii sunt învatati de mici si nici nu stiu cum este altfel. Masinile generatia 2010 au început sa aiba senzor si daca un loc este ocupat fara ca centura sa fie folosita, se porneste alarma... :)) Bing-bing-bing... pâna când centura este prinsa :))
    Va pup. Weekend fain!
    PS: noi ieri am facut o excursie intr-o localitate la 140 km de casa, ne-ma plimbat în jurul unui lac chiar daca temperatura atmosferica era -8°C :)) Când am înghetat, am intrat sa bem un ceai fierbinte si apoi am vizitat un muzeu de arta impresionista. In drum sper casa am vizitat si o mânastire benedectina, superba constructie din secolul 8! Când voi avea timp, voi pune fotografii pe blog, dar în moment suntem mai mult pe drumuri :)) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar am intalnit o bunica cu 4 nepoate,doua din Sibiu ,doua din Brasov.Era vacanta si cei doi nu mai pridideau cu nepoatele.Fie ploaie,fie ger noi ne plimbam.

      Ștergere
  9. mie imi place Biserica Neagra :) istoria, stilul ei ma fac sa trec cu vederea alte...defecte

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca am vazut Biserica Neagra de aproape cu toate ca am fost la matusa mea din Brasov cand eram mica, dar amintiri clare nu am din acea perioada.
    Un sfarsit de saptamana fain sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  11. Biserica Neagra si tot Brasovul merita sa te duci macar odata pe an.

    RăspundețiȘtergere