luni, 16 iunie 2014

Vremea

In seara asta am auzit o replica a unei doamne mai in varsta, care intebata de un reporter despre vremea  asta ciudata  a dat un  raspuns care  mi-a placut:"vremea e ca si oamenii",Mi-am amintit ca saptamana trecuta intr-o zi era vremea superba.Din senin deodata ,tunete,ploaie,piatra.Ce legume sa se mai faca?De atunci ploua in fiecare zi.Eu ca Pacala,am multe flori frumoase ,ceapa ,usturoi si culmea castraveti.Ardeii sunt nimiciti,iar rosiile nu cred ca se vor salva.Asta este!Am gandit ca la anu sa pun gazon si in acea parte din gradina.Este mai convenabil daca o sa cumpar legume bio de la o vecina ,sa ma ocup de flori si de joaca mea acolo.M-am apucat prea tarziu de agricultura si nu-mi iese.








11 comentarii:

  1. of Doamne, ce pacat! trist arata rasadurile tale mustind , sub rafala ploii!
    Nici nu am stiut ca la voi ploua! La noi de când am revenit din concediu, avem in fiecare zi 28-35 de grade! Aerul e arzator! Trebuie sa udam cel putin de doua ori pe zi. La flori ma refer :) Noi nu vom pune niciodata legume in gradina... atâta grija si responsabilitate, pentru ce?! In functie de cati bani dispun, pot sa cumpar orice, oricand! Nici fructe nu mai avem, de niciun fel! capsunii mi-i mâncau limacșii, ciresele graurii si veveritele, rozinchinii erau permanent acrii... zmeura crestea ca palmierii :)) La capatul orasului, sunt ferme bio, care dau voie celor interesati, sa culeaga personal: cirese, visine, capsuni, zmeura...De toate! "Lenesii" pot cumpara ladite proaspat culese de familia proprietara :)) Azi, dupa serviciu, in drum spre casa, am cumparat un kilogram de capsuni :) hmmmm ce aromati!
    Te pup Floarea draga. Ei lasa... in curând iese iar soarele!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ooof, ce rau imi pare! Si le aranjasesi pe toate asa de frumos ...!
    Cat de mare a fost grindina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi pare tare rău pentru grădina ta,nu pot să uit trandafiri aceia frumoși
    din postarea aneterioară!
    O zi plăcută îți doresc!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bietii trandafiri! Si acolo in iarba vrei sa-mi spui ca este gheata?
    Ce vreme nabadaioasa aveti vara asta.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut si cred ca va mai fi ,abia a inceput adevarata vara.

    RăspundețiȘtergere
  6. La noi nu a dat cu piatra, insa e o vreme tare mohorata. Nu m-a pasionat niciodata agricultura, mi se pare o pierdere de timp.Florile tale sunt superbe. Sa speram la o vreme mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-a placut replica doamnei cu pricina. Da, are dreptate, vremea e cu toane, cum suntem si noi ... Si pe-aici la fel, ii mai trage cate-o ploaie si uneori avem parte de furtuna, dar am fost feriti de grindina. Nici rosiile mele nu-s ca in alti ani, mai ales cele plantate primele, care au avut de suferit mai mult. Daca as putea cumpara ce-mi place mie, nu m-as ocupa nici eu de legume, dar nimeni nu cultiva aici soiuri traditionale, iar gustul rosiilor hibride nu ma multumeste. Sunt o pofticioasa :)
    Daca vecina are rosii bune, o sa impaci si capra si varza :) Prima poza arata grozav !

    RăspundețiȘtergere
  8. Din pacate, am avut o vreme tare nabadaioasa, iar grindina a pus capac la toate. Sa speram ca se vor indrepta lucrurile in zilele urmatoare si ca va fi si cald afara. Cat despre gradina... poate isi mai revine, cat de cat.
    O seara frumoasa! :-)

    RăspundețiȘtergere