vineri, 18 ianuarie 2013

Pastravaria de la Albota



















In aceasta perioada m-am bucurat de o mica excursie din Fagaras la Albota,cam 30-35 de kilometrii.Mai fusesem acum cativa ani,intr-o vara.Atunci mi s-a parut un drum lung,prafuit,locatia si imprejurarile frumoase.Acum insa,totul mi-a placut.Iarna,zapada,soare,drumul relativ bun,pastravaria m-a incantat ,lume chiar foarte putina.Pentru mine un avantaj ca-mi place linistea.Nu ma prea pricep la a afisa meniul,dar a fost bun. Eu am luat pastrav la gratar si ca un dulce specific locului,papanasi cu smantana si dulceata de afine.Ne-am plimbat prin jur,am vazut pescari prinzand peste,ne-am tras cu sania ,pana ne-a luat frigul si ne-am pornit catre casa.Am gasit cateva date despre locul cu pricina:                                                                                                                                                                   Complexul Turistic Albota este situat într-o locaţie idilică: la poalele munţilor Făgăraş, după satul Arpaşu de Sus, la 55 km de aeroportul Sibiu, în drumul DN1 Sibiu-Braşov. Aici vă puteţi bucura de "natura pură", admirând Valea Arpăşelului cu Căldarea şi Rezervaţia Naturală, înconjurată în stânga de vârful Albota şi în dreapta de Buteanu (2507 m), dar şi lacurile păstrăvăriei - toate într-un peisaj de neuitat!

4 comentarii:

  1. am locuit 30 de ani in Sibiu... ce pacat ca nu ne-am întâlnit! dar nu au intrat zilele in sac :))
    Frumoase momentele descrise, minunate fotografiile tale, Floarea draga!multumesc pentru plimbarea de vis!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Copii locuiesc la Fagaras,dar Sibiul ne e drag,la fel imprejurarile.Tu treci de la opera din Berlin la Albota.Deaia ma surprizi placut.Noapte buna!

      Ștergere
  2. N-am ajuns pe la Albota...desi as fi vrut.
    Foarte frumoase toate imaginile. Nepotica e superba, la fel ca in toate fotografiile de pe blog. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Se vede ca v-ati distrat la zapada! Dar peste, peste a mai ramas si pentru mine? Ca deja ma gandesc la mujdeiul de usturoi si la mamaliguta.

    RăspundețiȘtergere